vredesstad ieper

Welkom!

Ieper, de historische en bekende frontstad uit ‘14-'18, is ook het driejaarlijkse trefpunt van bruisende kattenfolklore.

Op zondag 13 mei trekt de driejaarlijkse Kattenstoet opnieuw door de straten van Ieper. Nog maar enkele weken scheiden ons van de 45ste editie en de ‘kattenkoorts' is duidelijk aan het stijgen.

Begin 2018 werd bekendgemaakt dat de Ieperse mascotte én opper-reuzin van de Kattenstoet, Minneke Poes, in verwachting was. Haar partner, reus Cieper, dolblij en in alle staten want  de datum waarop Minneke Poes moet  bevallen is uitgerekend zondag 13 mei.

Dit heuglijke nieuws staat één van de belangrijkste evenementen in onze stad natuurlijk niet in de weg, integendeel. De komst van de kittens geeft de Kattenstoet extra elan. 

De 44ste Kattenstoet was met 50.000 tot 55.000 toeschouwers één van de meest succesvolle van de laatste decennia. Pers en publiek waren unaniem lovend

De Kattenstoet staat garant voor een wervelend spektakel met telkens diverse nieuwe praalwagens, reuzen, muziekkorpsen, theater en dansgroepen. De kat in de geschiedenis, de kat in taal en legende, de kat de wereld rond en Ieper als historische stad worden geëvoceerd. Verrassende omkaderende activiteiten maken het geheel nog boeiender.

Afspraak op zondag 13 mei  voor de 45ste Kattenstoet! 

Een rendez-vous om niet te missen!

 

 

Welkom! Welkom! Welkom!
vredesstad ieper